Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

JUNIOR's TV, ακατάλληλο για ενηλίκους

Είμαι σίγουρη πως όσοι μεγάλωσαν στα 90s και ήταν κάτοικοι της Αθήνας (ή της ευρύτερης πριοχής της Αττικης που έπιανε το σήμα), το κανάλι JUNIOR's έχει σημαδέψει περισσότερο απο οποιοδήποτε άλλο την παιδική τους ηλικία. Δυστυχώς, ενώ μέχρι πρόσφατα νόμιζα ότι εκπεμπόταν σε όλη την Ελλάδα, έμαθα ότι τελικά το ζήσαμε μόνο οι Αθηναίοι. Παρ'όλα αυτά του αξίζει να του αφιερωθεί ένα post στις 90ίλες.


Το JUNIOR's TV ήταν το μοναδικό κανάλι που έδειχνε όλη μα όλη την ώρα κινούμενα σχέδια (με εξέρεση το 0-6 που έχει σαπιλες και το πρόσφατο nickelodeon) . Και όχι τα χαζά κινούμενα σχέδια του 0-6 αλλά πολύ σωστά και καινούρια cartoons. Γενικά στο JUNIORS TV είχαν παιχτεί τα περισσότερα cartoons που θυμόμαστε απο τα 90s. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το super mario world



Επίσης έπαιζε μπολεκ και λολεκ, ρεσκιο,mumins, sailormoon, bravestar, voltron, thundercats και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά 90s κινούμενα κατά καιρούς. Καθώς και αυτό το υπέρτατο cartoon: Μα ακούστε πόσο τελεια και κολλητική μουσική έχει!!!





Τέλος για όσους θυμούνται στο JUNIORS TV παιζόταν και το Batfink: Προσπάθεια απομίμησης ή χιουμοριστική κοροϊδία του Batman ? Ότι και να ήταν από τα δύο εγώ το προτιμούσα πολύ περισσότερα απο την νυχτερίδα της DC.





Αλλά το καλύτερο με το JUNIOR's TV ήταν ότι εκτός από τα πολύ καλά cartoon που έδειχνε, είχε κάθε μέρα σχεδόν και μια ταινία με κινούμενα σχέδια. Και το θέμα είναι ότι δεν είχε ταίνιες disney πχ που τις έβρισκες και σε βιντεοκασέτα αν ήθελες. Είχε ταινίες άκυρες αλλά γαμάτες. Όπως τον Τάρο τον γίο της δράκαινας (Είχα ρίξει το απίστευτο κλάμα όταν φώναζε "Μητέραααα! Ταροοοο", Το κινο τορι: το χρυσό πουλί, τον καρυοθραύστη, την λίμνη των κύκνων και φυσικά την Brave Little Toaster  με τα πράγματα που μιλούσαν (μεγάλη αδυναμία!).
Για να δούμε τι θυμάστε απο αυτά?






(ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ CARTOON: Εδω και πολλά χρονία προσπαθώ να θυμηθώ πιο ήταν μια απο αυτές τις ταινίες που έβαζε το Juniors tv η οποία ήταν με ένα τραινάκι και ένα τσίρκο κάτι τέτοιο. Δεν θυμάμαι πολλά. Όποιος θυμάται κάτι ας μου πεί please!!!!)

Τέλος να πως για το fun club που είχε το JUNIORS tv που φυσικά και ήμουν μέλος, με κάρτα και απόλα, και έκανε διάφορες εκδηλώσεις στην Πλάκα, στο σύνταγμα, στο Φάληρο, στον Άλιμο, που είχαν διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες. Μπορεί να είχαμε συναντηθεί εκεί κάποια φορά και να είχαμε παίξει μαζί σε κάποιο απο τα παιχνίδια.

Για όσους ενδιαφέρονται να σας πω κάτι που είδα πρόσφατα.
ΤΟ JUNIOR's TV ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕΣΩ INTERNET!!!!

Λίνκ εδώ: http://www.juniorstv.gr/
φυσικά καμία σχέση με το τότε Junior's tv, αφού όπως γράφει και στην σελίδα:
το πρόγραμμα διαμορφώνεται σε 3 ώρες κάθε βράδυ 21:00-24:00, με cartoons και σε επανάληψη τις γνωστές εκπομπές ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ , DOMENICO κλπ, τις δε υπόλοιπες ώρες θα προβάλλονται ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα σε 4 γλώσσες, τα γνωστά τοπία , μουσεία, αστεία video clips κλπ. 
 Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να είναι η αρχή για την επιστροφή του αγαπημένου μας παιδικού καναλιού!!
 Coming Soon:  Οι 90ίλες ετοιμάζουν ένα PARTY πολύ τζάμι! More information in a few days. STAY TUNED!!! :)

77 σχόλια :

  1. αυτο για το τραινακι που λες μηπως λεγοταν thomas the tank engine??
    http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_the_Tank_Engine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ο τομας το τραινάκι. Ενα αλλο ηταν που ηταν ταινια ολοκληρη, δεν ειχε επεισόδια.... Δεν θα το βρω ποτεεεε :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://patsololagnoi.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=1423

    http://www.youtube.com/watch?v=bYRpxSRAm2k

    Μπορεί αυτη... Μπορεί. Είναι αυτό το μικρό πάντα που το διωχνε η μάνα του και το πιάσανε και το βάλανε σε τρένο και το πηγανε σε ένα τσίρκο και κάτι τέτοια. Ορίστε και τρένο έχει και τσίρκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑνώνυμοςΜαΐου 29, 2014

    Ξέρω ποιο παιδικό λες και νομίζω πως υπάρχει και στο site του junior's αν δεν κάνω λάθος λέγεται το μαγεμένο τρένο ή κάπως έτσι...αν αυτό που λες είναι ένα με κάτι μολύβια που ζωντάνευαν και που το τρένο έμπαινε μέσα σε ένα βιβλίο κάπου στο σύμπαν και μας έλεγε ιστορίες γνωστές όπωε η κοκκινοσκουφίτσα και ο μολυβένιος στρατιώτης αλλα με κουνέλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδες καλησπερα. Για ολους εμας τους γεννημενους τη 10ετια του 80' το junior's ειναι τα παιδικα μας χρονια κ βαλε.. Χρειαζομαι βοηθεια για να εντοπισω ενα φοβερο anime, που ειχε θεμα τον πολεμο μεταξυ ανθρωπων κ μηχανων. Σκληρο (μονο για ενηλικες) περιεχομενο, ψυχολογικο κ μαλλον ταινια, οχι σειρα. Πρωταγωνιστουσε ενα τυπακι με φουντωτα, πρασινα μαλλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποθέτω μιλάς για το ανιμε "Locke:The Superman".Βλέπετε το Jurniors tv έβαζε επίσης το anime ” Video Warrior Laserion”για το οποίο όλα τα άρθρα Wikipedia είναι ανεπαρκή.Δεν υπάρχει μια σύνοψη των επεισοδίων και ούτε ένα στοιχείο για τον φιλικό,πρασινόδερμο εξωγήινο Erefan(μας τον εισήγαγαν στο επεισόδιο 6,”Foe? Friend? UFO!”),που έγινε φίλος με τους Takashi,Olivia,Sarah,Charles,Monroe και καθηγητή Blueheim.Και να αναφέρουμε την φοβερή αυτοκρατορία Jack και τον παράξενο αξιωματικό Gabral,του οποίου οι φιλοδοξίες τον οδήγησαν σ’ένα μακιαβελικό μονοπάτι,μα στο τέλος ούτε τον βοήθησαν,ούτε τον έκαναν να κατανοήσει τα δικά του και τα σφάλματα της αυτοκρατορίας(βλέπε επεισόδιο 45,”Final Countdown”).Βλέπετε η αυτοκρατορία όχι μόνο έχασε τόσα πλεονεκτήματα,αλλά και καταστράφηκε!

      Διαγραφή
  7. Δηλαδή πως ακριβώς ήταν ο Erefan;Η σωματική του διάπλαση ίδια με ενός δυνατού,γήινου άνδρα στα 30,πράσινο δέρμα ,πεταχτά,αυτιά,γκρί τρίχες,γαλανά μάτια,καμπουριαστή μύτη.Ικανότητες:Οι μυικές ίδιες με ενός καλογυμνασμένου αθλητή.Διανοητικές Ικανότητες και δεξιότητες:Φωτογραφική μνήμη,εξαιρετικός πιλότος τόσο σε τζέτ όσο και σε mecha,δεινός στα ηλεκτρονικά και τα computers.Συναισθηματικός,τον διακρίνουν ειλικρίνεια,ευθυκρισία,δεν έχει κόμπλεξ ανωτερότητος.Αυτά δε τα τελευταία τον κατέστησαν αγαπητό στους φίλους του.Εχει βγεί το βιβλίο «Video Warrior Laserion» της Betascript publishing,από τους Lambert M. Surhone Mariam T Tennoe,Susan F.Henssonow(Ed).Δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να το φέρη στην χώρα μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σήμερα είναι η ξεραήλα,απ΄την άποψη ότι δεν βάζουν πλέον κινούμενα σχέδια,ούτε κάν .Το έψαξα,έγραψα σε κάποιους να μου λύσουν την απορία,ιδού:
    Τα καλά παιδικά προγράμματα, νοσταλγία.
    Αγαπητό μου pentapostagma,σ'ευχαριστούμε για την σωστή,καλή ενημέρωση που μας δίνεις.
    Θα μπορούσες να μου λύσεις την απορία διατί δεν υπάρχει στα μεγάλα ελληνικά κανάλια παιδικό πρόγραμμα;Γιατί Αντ1,Μέγα υποκρίνονται ότι ουδέποτε είχαν φέρει αξιόλογα παιδικά προγράμματα;Γιατί πρέπει να είναι μια οδύσσεια να βρής καλό κινούμενο σχέδιο,μα ιαπωνικό,μα αμερικανικό; Θυμάμαι δε το Τηλέτωρα είχε κάθε ημέρα πολύ αξιόλογα κιν,σχέδια,όπως που είχαν βάλει το άνιμε "Ναγιούτα:Το κορίτσι με το φωτοστέφανο".Όμως σήμερα...μηδέν.
    Τι εντολές,διατί και από ποιούς έχουν δοθεί;
    Μήπως έχει να κάνει και με τους περιορισμούς που μας βάζει το Ευρώ;...Να το ψάξουμε;
    Ενδεικτικά,δείτε τις συζητήσεις στο http://tv-island.blogspot.gr/2013/12/20.html
    Ευχαριστώ.

    Η απάντηση που έλαβα από το Pentapostagma :
    Αγαπητέ αδελφέ μας,

    Η απάντηση είναι προφανής και είναι αυτή που και εσύ ανέφερες στην ερώτηση σου. Τα μεγάλα ΜΜΕ κατευθύνονται από μεγάλα συμφέροντα τα οποία κυβερνούν και όλο τον κόσμο σε όλα τα ΜΜΕ της γης. Πως άλλωστε να πουν ΟΧΙ όταν τα χρήματα που χρωστάνε σε τραπεζίτες είναι τόσο υπέρογκα και τα καθιστούν αδύνατον να αποπληρωθούν ποτέ όσα κέρδη και αν έχουν; Σου θυμίζω τη μεγάλη σιωπή στην αρχή του μνημονίου, μόνο τα blogs κάνανε τον αντιμνημονιακό αγώνα. Αποτέλεσμα αυτού; Η απαλλαγή όλων των ΜΜΕ και μεγαλοδημοσιογράφων από τους φόρους και τις μειώσεις.
    Εσύ αδελφέ μας μην αφήνεις τα παιδιά σου να βλέπουν το πρόγραμμα της τηλεοράσεις και να τους επιτρέπεις ότι έχεις πρώτα ελέγξει εσύ από νωρίτερα.
    Ο Θεός μαζί σου, να ευλογεί και να αγιάζει όλη την οικογένειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΗΘΕΛΕ ΚΡΑΣΙ.ΕΛΕΓΕ ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΘΕΛΩ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΦΤΕΡΑ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. to kirin tor pou grafei pano eine afto pou les. eine mia skini apo tin tainia

      Διαγραφή
    2. H αλλιώς το χρυσό πουλί στο youtube θα το βρεις

      Διαγραφή
  10. καλησπέρα μήπως ξέρει κανείς ένα παιδικό (μαλλον JunTV) που ήταν ενα αγορι προταγωνιστής και πρεπει να είχε να κάνει με την αντλαντίδα η μια πόλη κάτω απο την θάλασσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ψαχνω τοσο καιρο ενα παιδικο(μαλλον ταινια) που σχετιζοταν με την Αναστασια Ρομανόφ! Το συγκεκριμενο το εβαζε μονο στο 0-6 και δεν μπορω να το βρω με τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=awizp-4_2v8 Αυτό λες; Είναι Αυστραλέζικη παραγωγή (της Burbank Animation Studios), έτους 1997.

      Διαγραφή
  12. ΑλέξανδροςΑπριλίου 08, 2017

    Γεια σας σε όλους εσάς που μοιραστήκαμε απίστευτες στιγμές με το πρόγραμμα του Junior's, (άρα και πάνω κάτω όλοι στην ίδια ηλικία). Όπως και κάποια άλλα παιδιά ήδη ψάχνω κι εγώ μία anime ταινία, την οποία την είχε βάλει το κανάλι παραπάνω από μία φορά και δεν έχω καταφέρει να την εντοπίσω ούτε στις ξένες λίστες των καλύτερων anime. Η υπόθεσή της ήταν η σύγκρουση μεταξύ δύο πόλεων σε ένα φανταστικό κόσμο, όπου η μία πόλη ήταν δίπλα στη θάλασσα και ήταν φωτεινή και η άλλη ήταν στο βουνό και πιο σκοτεινή. Για να γλυτώσει τους κατοίκους της κοιλάδας που ήταν πιασμένοι ανάμεσα στη σύγκρουση των δύο πόλεων, ο πρωταγωνιστής πηγαίνει στη σκοτεινή πόλη και δέχεται να σαμποτάρει το φράγμα της παραθαλάσσιας πόλης. Η κάτω πόλη είχε μία πριγκίπισσα και η πάνω έναν πρίγκηπα που ήταν ερωτευμένοι μεταξύ τους. Θυμίζει σε κανέναν τίποτα αυτή η ταινία, διότι κοντεύω να πιστέψω πως την φαντάστηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκι νομίζω ότι ακριβώς το ίδιο ψάχνω και εγώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν έχω δει πουθενά κάποια ανάρτηση γι' αυτό κι εννοείται ότι δεν ξέρω πως λέγεται.. λογικά λέμε το ίδιο... θυμάμαι και κάτι που έδειχνε.. τις ψυχές να γίνεται σαν διάφανα πουλιά
      ..κάπως έτσι γενικότερα ήταν κάπως συγκινητικό! Αλλα ακομα τίποτα δεν εχω βρει μονο εσενα π το ψάχνεις κι εσυ! Στα αλήθεια θα πιστεύα και εγώ ότι μόνο εγώ το έχω δει η οτι το εχω φανταστεί ! Ειχες καποιο νεο;

      Διαγραφή
    2. Να'σαι καλά, επιτέλους βρέθηκε ακόμα ένας! Ναι, ακριβώς, οι ψυχές γινόντουσαν διάφανα πουλιά και εισέρχονταν σε ένα τεράστιο διαστημόπλοιο. Ο πρωταγωνιστής περιμένει όλη την υπόλοιπη ζωή του μόνος του δίπλα στο δέντρο της ζωής (ή κάποιος παρεμφερής συμβολισμός) μέχρι που έρχεται και η δική του σειρά να ενωθεί πάλι με την αγαπημένη του.
      Όχι, δυστυχώς δεν έχω κάποιο νεότερο. Ξέρεις τί μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση? Ενώ είναι μία ιδιαίτερα συγκινητική και "βαριά" ταινία κινουμένων σχεδίων, δεν την έχουν σε καμμία συλλογή στο google για τις καλύτερες όλων των εποχών. Μα σε καμμία (εκτός αν υπάρχει σε κάποια συλλογή στη σελίδα 2347 της αναζήτησης!)...
      Εννοείται πως έχω σαρώσει σε όλες τις δεκαετίες, αν και από τον τρόπο εκτύλιξης της πλοκής εστίασα κυρίως στις δεκαετίες '80 και '90.
      Σου εύχομαι καλή συνέχεια και αν έχω κάποια πληροφορία για τον τίτλο θα σε ενημερώσω.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Έυρικα!!!http://www.animellas.com/katalogos/windaria.html τον κόσμο του Windaria η ειρήνη μεταξύ των δύο βασιλείων που κράτησε εδώ και ένα αιώνα φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Ο διψασμένος για δύναμη βασιλιάς του ορεινού βασιλείου «Paro» προσπαθεί να κατακτήσει το κοντινό παραθαλάσσιο βασίλειο «Itha». Μέσα στην επερχόμενη διαμάχη στην ιστορία ξεχωρίζουν δύο δραματικά ζευγάρια που αν και δεν γνωρίζονται μεταξύ τους βιώνουν την θλίψη και τον πόνο που προκαλεί ο πόλεμος. Το ένα ζευγάρι είναι ο Ahanas, πρίγκιπας του Paro και η Jill, πριγκίπισσα του Itha. Οι δύο αυτοί κρυφά ερωτευμένοι και ορκισμένοι να μην πολεμήσουν μεταξύ τους νέοι όταν ο πατέρας του ενός και η μητέρα της άλλης πεθαίνουν λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος αναγκάζονται να αγνοήσουν τα συναισθήματα τους και να ακολουθήσουν το καθήκον τους στο να οδηγήσουν το στρατό των χωρών τους στην μάχη. Όταν αντικρίζουν ο ένας τον άλλον στο πεδίο της μάχης απομακρύνονται από την μάχη και συναντιούνται. Εκεί αποκαλύπτει ο καθένας τους λόγους που αθέτησε την υπόσχεσή του. Η Jill με δάκρια στα μάτια τότε σκοτώνει τον Ahanas και στην συνέχεια αυτοκτονεί. Το δεύτερο ζευγάρι είναι ένα ζευγάρι νέων χωρικών του Isu και της Marin που ζουν σε ένα χωριό, το οποίο βρίσκεται κοντά στο δέντρο γνωστό ως δέντρο του Windaria. Ο Isu και η Marin ζούσαν πουλώντας τα αγροτικά προϊόντα τους στην αγορά του Itha. Έχοντας σώσει το βασίλειο Itha ήδη μια φορά πριν αρχίσει ο πόλεμος ο Isu βρίσκει τον εαυτό του εθισμένο στον πλούτο και τη δόξα που όμως το Βασίλειο Itha δεν μπορεί να του τα προσφέρει. Λίγο πριν το ξέσπασμα του πολέμου δέχεται μια προσφορά από ένα πράκτορα του Paro παρά τις αντιδράσεις της γυναίκας τους Marin. Ο Isu τελικά προδίδει το βασίλειο του Itha δίνοντας έτσι στο βασίλειο του Paro την νίκη. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι προδότες όμως και έτσι και το βασίλειο του Paro προσπαθεί να σκοτώσει τον Isu. Αυτός όμως δραπετεύει και επιστρέφει στο σπίτι του και στο Itha όπου βλέπει μια γη καταστραμμένη γεμάτη με τις ψυχές των νεκρών τον θάνατο των οποίων ο ίδιος προκάλεσε.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Macgyver,

      Αυτό ακριβώς είναι το anime που έψαχνα! Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  13. ΑνώνυμοςΜαΐου 30, 2017

    Ψάχνω ένα cartoon απ το Junior Tv το οποίο είχε να κάνει με μια πόλη πάνω στο νερό (Δε θυμάμαι αν ήταν κάτω απ αυτό με γυάλα). Τα άτομα εκεί δεν ήταν άνθρωποι αν θυμάμαι καλά, αλλά πλάσματα του νερού. Θυμάμαι σ ένα επεισόδιο, οι κακοί είχαν κλείσει την παροχή νερού στον κόσμο και έλεγε ο αρχικακός "Θα τους αφήσω να ξεροσταλιάζουν". Όποιος έχει κάποια πληροφορία ας μου πει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδιά καλησπέρα εγώ ψάχνω ενα παιδικό που ήταν ταινία δεν θυμάμαι και πολλά μονο οτι ακολουθούσαν μια πειρατινα και υπήρχε μια σκηνή όπου οι πρωταγωνιστες έπεφταν μεσα σε ενα μίγμα κέικ το οποίο μιλούσε και ήταν κακό και προσπαθούσαν να ξεφύγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ειμαι σιγουρος αν παιζοτανε στο Juniors TV, αλλα ηταν παιδικη ταινια επιστημονικης φαντασιας και πιθανοτατα ηταν Σερβικης, Βουλγαρικης η Ρωσικης παραγωγης, μιας και ηταν μεταγλωτισμενο.

    Ειχε να κανει με τρεις πιτσιρικαδες και ενα σκυλακι, που ανακαλυψαν ενα διαστημοπλοιο το οποιο ηταν για πολλα χρονια κρυμμενο σε μια σπηλια. Οταν μπηκαν μεσα το διαστημοπλοιο ενεργοποιηθηκε και πηγε τα πιτσιρικια σε εναν αλλο πλανητη, στον οποιο ειχε πολυ καιρο να βρεξει λογω της μολυνσης απο τα εργοστασια τους και την υψηλη τους τεχνολογια και ο πλανητης ηταν ουσιαστικα νεκρος. Οι πιτσιρικαδες επρεπε να βρουν εναν τροπο να επαναφερουν τα πραγματα και την ελπιδα στους εξωγηινους που περιμεναν για πολλα χρονια βοηθεια.

    Στο τελος εμφανιζονται καποια σημαδια ζωης. Αρχισε η βροχη, αρχισαν να βγαινουν τα πρωτα φυτα στο εδαφος και ετσι οι εξωγηινοι εστειλαν παλι πισω στην Γη τα τρια αγορια. Τα οποια οταν γυρισαν πισω στην Γη, θυαμαμαι χαρακτηριστικα που κοντοσταθηκαν λιγο, και κοιτουσαν τις καμιναδες των εργοστασιων που μολυναν τον αερα μας.
    Μια αλλη σκηνη που θυμαμαι, ειναι οτι εβλεπαν κατι σαν οραμα με μια ορθοδοξη χριστιανικη πενθιμη τελετουργια που εκαναν καποιοι παπαδες σε εκεινο το βουνο και εναν πεθαμενο εξωγηινο. Προφανως απο αυτους που εψαχναν να βρουν βοηθεια στην Γη.

    Αν θυμαται κανεις κατι, ας ενημερωσει παρακαλω. Ψαχνω εδω κα ιχρονια οποτε το θυμαμαι και δεν βρισκω τιποτα σχετικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. einai koreatiko anime ,kai legete oi 3 somatofilakes tou diasthmatos ,,omws yparxoun 2 tainies ayth pou les,, kai allh mia ,, me ta 3 paidia ,
      o enas athlitikos,, o allos me gyalia k omprela ,, k o allos efsomoulis

      Διαγραφή
  16. Καλησπερα παιδια, ξαχνω χρονια τωρα μια χριστουγεννιατικη ταινια με κατι παιδια σε ενα ορφανοτροφειο, που ο αντρας που τα φυλουσε δεν τα αφηνε να στολισουν για τα χριστουγεννα και αυτα ηταν λυπημενα και το ειδε η γυναικα του Αι-Βασιλη(μεσα απο μια μπαλα στο δεντρο της) και πηγαν νομιζω να διδαξουν στο ιδιοκτητη του ορφανοτροφειο το πνευμα των χριστουγεννων. Εν τελει μαλακωσε αυτος και βγηκαν στους δρομους να τραγουδησουν το: we wish you a merry Christmas. Ξερω, θυμαμαι τρομακτικα πολλες λεπτομεριες, μονο το ονομα δεν θυμαμαι. Πλιζ, πειτε μου οτι το θυμαται καποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kalispera paidia psaxno ena palio anime pou epaize sto junior tv ,den thimamai titlo apla prepei na itan cyberpunk gt thimamai mono mia skini me mia iroida( me aspra malia pou prosteuei ena mikro paidi kai gia na to parakinisei na figei ksegimnonetai kai deixnei ta robotika tis meli kai tou leei na figei , exo psaksei ta panta an kapoios kserei kati tha me voithouse poli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o asterismos ths anthrowmedas ,,, einai ayto poy psaxneis prwsopika agapimenw opws to windaria , opws o lensman

      Διαγραφή
  18. Θυμαται κανεις το κατμαντου με μια γατα που επαιζε καρατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον αυτο λεσ,Karate Cat

      https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi7_vr78urbAhUKL8AKHebyAZYQtwIIJzAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DDYnr_Yab98o&usg=AOvVaw2R_3bsgSNN6DpO7Kh9_5cI

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα παιδια...ψάχνω ένα scifi cartoon που κάτι είχαν σαν μπλε κρύσταλλο ενσωματωμένο στο χέρι τους κάποιοι εκλεκτοί...και γινόταν πόλεμος...δεν θυμάμαι άλλες λεπτομέρειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γειά σας παιδιά! Εγώ ψάχνω μανιωδώς εδώ και χρόνια μια εκπομπή όπου τα παιχνίδια σε ένα παιδικό δωμάτιο ζωντανευαν το βράδυ και έβλεπαν όλα μαζί κουκλοθεατρο. Οι ιστόριες που προβαλλονταν ήταν τρεις. Η κοκκινοσκουφιτσα, τα τρία γουρούνακια και ο παπουτσωμενος γατος. Θυμαμαι το φόντο του κουκλοθεατρου να είναι μαυρο. Δε ξέρω αν σας θυμίζει κάτι αλλά ήταν το αγαπημενο μου και δε μπορώ να το βρω πουθενά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε παιδια θυμαται κανεις ενα anime με ενα πλοιο που ξαφνικα επεσε σε μια καταιγιδα και οι χαρακτηρες βρεθηκαν σε μια αλλη διασταση ή αλλο κοσμο; Αυτο ειναι περιπου το 1ο επεισοδιο. Αν θυμαμαι καλα το ονομα του πλοιου ή καποιου χαρακτηρα ηταν Νόα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θυμαται μηπως κανεισ ενα απο τα ανιμε που ηταν με ρομποτ,μαλλον καποιο απο τα μαζινγκα πρεπει να ηταν,αλλα ειχε χαρακτηριστικο κ μαλλον ηταν επεισοδιο τησ σειρας.
    με τουσ πιλοτουσ του ρομποτ εγκλωβισμενουσ σε μια σπηλια κ απ εξω το κακο ρομποτ ετοιμο να τους κατατροπωσει αλλα τελικα επιβιωσαν χαρη σε μια τεχνικη με σπαθι κ κατι σαν πεταλουδα?
    το ωαχνω χρονια αν θυμαται κατι κανεις...much appreciated

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα παιδιά,μια εκπομπή με παιδιά και είχε ως θέμα σημαίες κρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια σας παιδιά κάνετε καταπληκτική δουλειά! Ψάχνω ένα ανιμε όπου θυμάμαι μόνο δύο σκηνές με ένα κοριτσάκι που σφουγγαριζε το πάτωμα μιας εκκλησιας και την είχαν αναγκάσει για να προδώσει έναν τύπο με μια χαρακια στο πρόσωπο του, αργότερα το κοριτσάκι μεγάλωσε και ήταν ξανθιά και φόραγε Σταύρο και ήταν στο Ραδιόφωνο μιας πόλης που είχε πόλεμο. Αυτά, θα ήμουν υποχρεη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απόσπασμα από τις πρώτες σειρές space pirate captain harlock.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, μακάρι να ήξερα το δικό σου 😥

      Διαγραφή
  26. Μου θειμησατε πολύ ωραία χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εγώ με την σειρά μου ψάχνω μια ταινία αν θυμάμαι καλά στο juniors tv κλασική αμερικανια,θυμάμαι μια οικογένεια μαύρο χάλι ένα παιδι με Μάλια ως την μέση που έπεσε μπεησμπολ ένα τρομακτικό γάτο που στο τέλος τα έβαλε με ένα στόλο αρουρεους με σκοπό να προστατέψει την φαμίλια σε μια καταστροφή,κ τέλος ένα σκηνικό π τρώει ένα ζευγάρι φαστ φουντ,και πέφτει κέτσαπ στο στηθος της γυναίκας και ο δικος της πάει να το βγάλει με ένα κουτάλι..! Ότι να ναι παιδιά τότε δεν είχα το iq να την δω ελπίζω να έχω μια δεύτερη ευκαιρια αν μπορέσετε να βοηθισετε η ταινία ήταν αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα/Καλημέρα παιδιά ψάχνω και εγώ όπως όλοι ένα anime στο οποίο θυμάμαι μόνο μία σκηνή, οπού είχε κάτι πράσινα μεγάλα τέρατα με πολλαπλά κόκκινα μάτια να κάνουν επίθεση κάπου(σε μια πόλη νομίζω) για να βοηθήσω τα τέρατα μοιάζαν κάπως έτσι:
    https://vignette.wikia.nocookie.net/yugioh/images/7/74/ShadowGhoul-OW.png/revision/latest/top-crop/width/220/height/220?cb=20140619145520 ή
    https://52f4e29a8321344e30ae-0f55c9129972ac85d6b1f4e703468e6b.ssl.cf2.rackcdn.com/products/pictures/302507.jpg
    μόνο που δεν είχα χέρια, μόνο πολλαπλά "πόδια". Ήτανε πολύ darkilla το όλο σκηνικό και ήταν τεράστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. καλησπερα σε ολους ψαχνω εδω και χρονια μια σειρα anime με αυτοτελη επεισοδια θυμαμαι δυο μονο...το ενα αφορουσε μικρα ξωτικα που εκαναν αγωνες πανω σε εντομα..ο πρωταγωνιστης δεν ειχε εντομο και καβαλησε μια καμπια η οποια σε καποια φαση εφαγε ενα κεικ φεγαριου και εγινε πεταλουδα...το αλλο επεισοδιο αφορουσε ενα ψαρα τον τασουκι αν θυμαμαι καλα ο οποιος βρισκει ενα μαγικο τυμπανο που κανει τα ψαρια να χορευουν...ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα ψάχνω ένα κινούμενο δεν θυμάμαι αν ήταν anime είχε να κάνει με κάτι τέρατα που ήταν τεράστια και σπάσανε την πόρτα ενός κάστρου και του πήρανε το φως/ διαμάντι??? Πάντως θυμάμαι ότι ο ήρωας μεταμφιεσε κάτι που καβαλουσε να μοιάζει σαν αυτά τα τέρατα για να εισχωρήσει εκεί που ήταν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑνώνυμοςΜαρτίου 25, 2020

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα παιδιά!κι εγώ εδω και χρόνια ψάχνω ένα παιδικό με ένα ρομποτακι και δύο παιδιά ένα αγόρι και ένα κορίτσι...θυμάμαι μόνο ένα επεισόδιο με τον Ισαάκ Και την Σάρα νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνω ένα παιδικό που σαν εισαγωγή πρωταγωνιστούσαν άνθρωποι αλλά μετα το σκηνικό άλλαζε και ξεκινούσε το κινούμενο σχέδιο. Χαρακτηριστική σκηνή είναι οτι πέφτουν σε ένα λάκο όπου ζει ενα κεικ(?) το οποίο αποδεικνύεται οτι είναι κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςΜαΐου 30, 2020

      Raggedy Ann & Andy: A Musical Adventure νομιζω αυτο λες

      Διαγραφή
  35. Γεια σας παιδια!
    Ψαχνω ενα anime που εβλεπα μικρος, νομιζω στο JuniorTv.Μια σκηνη οπου μια πολη πλημμυριζε,και μια αλλη σκηνη με μια που θα εστελνε μηνυμα καπου με περιστερι αλλα το πυροβολησαν καθως πετουσε.Ελπιζω καποιος να βοηθησει, το ψαχνω πολυ καιρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μήπως λες αυτό ; “Windaria”

    https://youtu.be/GWtFUzTsI2k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ψάχνω ένα cartoon απ το Junior Tv το οποίο είχε να κάνει με μια πόλη πάνω στο νερό (Δε θυμάμαι αν ήταν κάτω απ αυτό με γυάλα). Τα άτομα εκεί δεν ήταν άνθρωποι αν θυμάμαι καλά, αλλά πλάσματα του νερού. Θυμάμαι σ ένα επεισόδιο, οι κακοί είχαν κλείσει την παροχή νερού στον κόσμο και έλεγε ο αρχικακός "Θα τους αφήσω να ξεροσταλιάζουν". Όποιος έχει κάποια πληροφορία ας μου πει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα σας.
    Αναζητώ ένα cartoon αυτοτελή ταινία που είχε όνομα περίπου <>. Δείχνει τον ήρωα να παίζει φλιπεράκια και να τον ρουφάει το μηχάνημα και να βρίσκεται στον ψηφιακό κόσμο όπου ένας "κακός" προσπαθεί να κατακτήσει και ελέγξει τον κόσμο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γειά σε όλους, λοιπόν θέλω την βοήθεια σας για μια ταινία που έπαιζε στο junior's tv δεκαετία '90 να σας περιγράψω λίγα πράγματα που θυμάμαι, ήτα τρεις φίλοι που ήταν μαθητές και τον έναν τον έλεγαν Γιάννο είχαν ένα διαγώνισμα στο σχολείο και έπρεπε να διαβάσουν και πήγαν σε ένα βουνό όπου είχε μια σπηλιά καθώς διάβαζαν για το διαγώνισμα κάτι παράξενο έγινε και ότι διάβαζαν το αποτύπωναν κατευθείαν στο μυαλό τούς και έτσι έγραψαν πολύ καλά στο διαγώνισμα, μετά πήγαν στην σπηλιά και ανακάλυψαν ένα διαστιμοπλιο το έβαλαν μπροστά και τους μετέφερε στο φεγγάρι όπου συνάντησαν έναν εξωγήινο... μέχρι εδώ θυμάμαι, αν κάποιος την έχει δει και ξέρει πώς λέγεται ας μου στείλει ένα μήνυμα, ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα φιλε μου, μπορω να ερθω σε επικοινωνια μαζι σου για την ταινια που αναφερεις? την ψαχνω πολλα χρονια

      Διαγραφή
  40. Ρε παιδιά ποια ήταν η κυριακάτικη εκπομπή με τις σημαίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίξτε με τις σημαίες λεγόταν, την είχε δημιουργήσει ο Νίκος Σιούτας.

      Διαγραφή
    2. https://www.facebook.com/share/p/8D3deyZnV7EBc1ty/

      Διαγραφή
  41. Γειά αααα σας και από μένα.. προσπαθώ να θυμηθώ τον τίτλο μιας σειράς anime με μια νεαρή μαγισσα (που μοιάζει πολύ με την καντυ) προσπαθωντας να σταματήσει έναν χοντρούλης μάγο ντυμένο στα μπλε, πεφτει στον ανθρώπινο κοσμο. Εκεί που λέτε τη φιλοξενούν ένα ζευγάρι παππουδων αλλά πρέπει να κρύψει από όλον τον υπόλοιπο κόσμο πως ξέρει μαγικά. Σε κάποια φάση κοπανιοτανε για να την αφήσουν να πάει σχολείο σαν τα άλλα παιδιά.. (πολύ εντύπωση μου είχε κάνει για να το θυμαμαι)

    Παίζει χλεπ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γειά σας ψάχνω ένα παιδικό, που ήταν ένα μικρό κορίτσι με ένα σκυλάκι, είχαν ένα όχημα που μπορούσε να μεταμορφωθεί αλωτε σε αεροπλάνο,αλωτε σε υποβρύχιο,αμαξι ,διαστημοπλοιο.. περνώντας διάφορες περιπέτειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΑνώνυμοςΙουνίου 12, 2022

    Πολλές καλησπέρες. Ψάχνω μια animated ταινία, με έναν κακό πρίγκηπα που περιφέρεται στο παλάτι/βασίλειό του. Θυμάμαι ήταν αρκετά περίεργο και disturbing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γειά σε όλους, λοιπόν θέλω την βοήθεια σας για μια ταινία που έπαιζε στο junior's tv δεκαετία '90 να σας περιγράψω λίγα πράγματα που θυμάμαι, ήτα τρεις φίλοι που ήταν μαθητές και τον έναν τον έλεγαν Γιάννο είχαν ένα διαγώνισμα στο σχολείο και έπρεπε να διαβάσουν και πήγαν σε ένα βουνό όπου είχε μια σπηλιά καθώς διάβαζαν για το διαγώνισμα κάτι παράξενο έγινε και ότι διάβαζαν το αποτύπωναν κατευθείαν στο μυαλό τούς και έτσι έγραψαν πολύ καλά στο διαγώνισμα, μετά πήγαν στην σπηλιά και ανακάλυψαν ένα διαστημόπλοιο το έβαλαν μπροστά και τους μετέφερε στο φεγγάρι όπου συνάντησαν έναν εξωγήινο... μέχρι εδώ θυμάμαι, αν κάποιος την έχει δει και ξέρει πώς λέγεται ας απαντήσει, ευχαριστώ πολύ!
    ''ερώτημα από νωρίτερα του Δημήτρη Σκιαδα''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Στέλιος Κ.Ιουλίου 18, 2022

    Σας χαιρετώ ψάχνω και εγώ ένα παιδικό που ήταν μια παρέα με ένα όχημα που περνούσε κάτω από μια γέφυρα και μεταφέρονταν σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία ήταν μυστικό και καβαλουσαν κάτι δεινοσαύρους. Ο κακός της υπόθεσης ήταν ένας ιερεας/αρχιεπίσκοπο όπου στο τέλος αποκαλύπτετε ότι ήταν ρομπότ και τροφοδοτουταν από μια πηγή ενέργειας που δεν τελείωνε ποτέ και η οποία ήταν η 12η τέτοια πηγή που χρειάζονταν οι πρωταγωνιστές για να ενεργοποιησουν μια μηχανή (κανόνι λέιζερ η κατι) ώστε να διαλύσουν έναν κομήτη που έρχονταν στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΑνώνυμοςΙουλίου 28, 2023


    Γειά σε όλους, λοιπόν θέλω την βοήθεια σας για μια ταινία που έπαιζε στο junior's tv δεκαετία '90 να σας περιγράψω λίγα πράγματα που θυμάμαι, ήτα τρεις φίλοι που ήταν μαθητές και τον έναν τον έλεγαν Γιάννο είχαν ένα διαγώνισμα στο σχολείο και έπρεπε να διαβάσουν και πήγαν σε ένα βουνό όπου είχε μια σπηλιά καθώς διάβαζαν για το διαγώνισμα κάτι παράξενο έγινε και ότι διάβαζαν το αποτύπωναν κατευθείαν στο μυαλό τούς και έτσι έγραψαν πολύ καλά στο διαγώνισμα, μετά πήγαν στην σπηλιά και ανακάλυψαν ένα διαστημόπλοιο το έβαλαν μπροστά και τους μετέφερε στο φεγγάρι όπου συνάντησαν έναν εξωγήινο... μέχρι εδώ θυμάμαι, αν κάποιος την έχει δει και ξέρει πώς λέγεται ας απαντήσει, ευχαριστώ πολύ!

    Το ξανα ποστάρω και εγώ μιας και υπαρχω και εγω τοσα χρόνια που ψάχνω αυτην την ταινια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Keywords

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ( 39 ) ΔΙΑΦΟΡΑ ( 29 ) ΜΟΥΣΙΚΗ ( 20 ) CARTOON ( 16 ) ΤΑΙΝΙΕΣ ( 13 ) ΠΑΡΤΥ ( 11 ) ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ( 10 ) ΑΤΑΚΕΣ ( 9 ) ΒΙΒΛΙΑ/ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ( 9 ) ΣΙΡΙΑΛ ( 9 ) ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ( 8 ) ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ( 7 ) ΣΥΛΛΟΓΕΣ ( 7 ) ΣΧΟΛΕΙΟ ( 7 ) ΕΠΟΧΙΑΚΑ ( 6 ) CELEBRITIES ( 5 ) ΓΕΓΟΝΟΤΑ ( 5 ) ΚΟΡΙΤΣΙΑ ( 5 ) ΜΟΔΑ ( 5 ) ΠΑΡΕΕΣ ( 5 ) ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ( 5 ) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ( 5 ) ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ( 5 ) ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ( 4 ) video games ( 3 ) ΓΛΥΚΑ ( 3 ) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ( 3 ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΠ ( 3 ) ΚΟΜΙΚΣ ( 3 ) ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ( 3 ) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ( 3 ) ΡΟΥΧΑ ( 3 ) ΣΤΙΧΑΚΙΑ ( 3 ) ΦΑΓΗΤΟ ( 3 ) misheard ( 2 ) ΑΓΟΡΙΑ ( 2 ) ΑΝΕΚΔΟΤΑ ( 2 ) ΕΚΚΛΗΣΙΑ ( 2 ) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ( 2 ) ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ( 2 ) ΗΘΟΠΟΙΟΙ ( 2 ) ΚΟΝΣΟΛΕΣ ( 2 ) ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑ ( 2 ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ( 2 ) ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ( 2 ) ΡΑΠ ( 2 ) ΣΧΕΣΕΙΣ ( 2 ) Σαπουνόπερα ( 2 ) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ( 2 ) ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ( 2 ) ARCADES ( 1 ) FAST FOOD ( 1 ) Gadgets ( 1 ) INTERNET ( 1 ) MODERN TIMES ( 1 ) trance ( 1 ) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ( 1 ) ΔΙΑΚΟΠΕΣ ( 1 ) ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ( 1 ) ΕΘΙΜΑ ( 1 ) ΕΚΛΟΓΕΣ ( 1 ) ΕΝΤΕΧΝΟ ( 1 ) ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ( 1 ) ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ( 1 ) ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ( 1 ) ΜΕΤΡΟ ( 1 ) ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ( 1 ) ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ( 1 ) ΣΙΝΕΜΑ ( 1 ) ΣΚΥΑΔΙΚΑ ( 1 ) ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ( 1 ) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ( 1 ) εργασιες ( 1 )