Προς τί όλη αυτή η εισαγωγή; Τίποτα, ήταν απλά μια λεκτική προθέρμανση, γιατί προφανώς τα κόμικς δεν είναι εφεύρεση των 90ς, απλά έπρεπε να πλατειάσω και να μακρυγορήσω για να σας μπασω ομαλά στο θέμα, αλλά τελος τα σορόπια τωρα...
ΠΟΣΟ ΕΠΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΛΜΑΝΑΚΟ!
Το συγκεκριμένο περιοδικό αποτελεί κατ'εξοχήν 90ίλα, αφού κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1990, σαν διμηνιαίο περιοδικό. Μέσα σε 2 χρόνια είχε γίνει μηνιαίο και προσέθεσε στις σελίδες του εκτός απ'τις ιστορίες, και άλλα άρθρα(αθλητικά,βίντεο γκέιμς, αλληλογραφία ,ανέκδοτα).
Το Αλμανάκο υπερείχε των άλλων παιδικών περιοδικών γιατί ήταν το μόνο που είχε ιστορίες με τον Φαντομ Ντακ και τον Ινδιάνα Γκούφι. Ο Φάντομ Ντακ αποτελεί το alter ego σε superhero mode του πιο ξεκαρδιστικού χαρακτήρα της Ντίσνεϊ, και ο Ινδιάνα Γκούφι μια πανέξυπνη παρωδία ατρόμητου εξερευνητή-αρχαιολόγου βασισμένη πάνω στον πιο goofy χαρακτήρα της Ντισνεϊ. Τί παραπάνω μπορεί να θελήσει κανείς από ένα κομικ!
Για να είμαι ειλικρινής, οι αθλητικές στήλες και τα video games δεν με άγγιζαν τόσο, αλλά για τα αγόρια ήταν το κερασάκι στην τούρτα, η λεμονοφέτα στη σπραϊτ, η σοκολάτα στο τέλος του Cornetto Classic.
Το Αλμανάκο εξακολουθεί να κυκλοφορεί στα περίπτερα κάθε μήνα, αλλά δείξε μου ενήλικα που το αγοράζει ανελλιπώς και θα σου δείξω ένα θλιβερό άτομο. Παρ'όλ'αυτά, σε στιγμές απόλυτου αράγματος τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει τύχει(δώστε έμφαση στη χρήση της συγκεκριμένης λέξης!) να διαβάσω και κανένα παλιό τεύχος. Γιατί, κάτι περιοδικά τύπου Marie Claire, VMen κλπ καλύτερα είναι; Και σιγά μη δεν τα διαβάζετε, σιγά μη διαβάζετε και Τολστοϊ στην παραλία!
Perito na sas pw oti liwname almanako kai egw kai o aderfos mou...eixe steilei kai fwto kai tin eixe dimosieusei!!!....Indiana goofy kaliteros comic xaraktiras ever xalara
ΑπάντησηΔιαγραφήindiana goofy repseeect! xexe :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλμανάκο Κλασσικά και Κόμιξ(Disney)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει τρελλό τρίβια γιατί οταν οι αγαπημένοι μας ήρωες τρώγανε κάνανε Γκνιάμ Γκνιάμ!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήω! δεν το θυμόμουν αυτο! Γιατι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως τώρα έχω ιντριγκαριστει κ εγω! Δεν ξέρω γιατί κανανε γκνιαμ γκνιαμ, αντι για γιαμ γιαμ ή κάτι άλλο... αλλά τα sound effects αποτελούσαν για μένα το 70% της ευχαρίστησης! Άλλος άψογος ήχος, όταν η Νταιζυ φιλάει τον Ντοναλντ στο μαγουλο: ΤΣΟΥΙΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σχέδια καθώς στο 90% ήταν ιταλών σχεδιαστών ή τα μετάφραζαν κατευθείαν απο τα ιταλικά συνέβαινε το εξης, το ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ ως ήχητικο εφέ οταν καποιος έτρωγε, στα ιταλικα είναι GNIAM GNIAM καθως στην ιταλικη G και N ηχεί ως 'βλαχικο' νι. Το G στα αγγλικα είναι γκ οποτε έγινε το λαθος, να ακουγονται ειτε ως ΓΚΝΑΜ η ως ΓΚΝΙΑΜ.
ΑπάντησηΔιαγραφήegw k h aderfh mou exoume sulloghhhhh 8umise mou na sou th deiksw
ΑπάντησηΔιαγραφή:D
κοιτα εγω ειμαι 17 και το παιρνω ακομα γιατι ειμαι κολλημμενος με τα κομικς(το μονο απο ντισνει που διαβαζω ακομα μαζι με κομιξ)αλλα οντως οι ιστοριες του γινονται ολο και χειροτερες,ενω αλλες παλιοτερα σπερνανε οποτε σκεφτομαι να το κοψω
ΑπάντησηΔιαγραφήegw liwna sto almanako
ΑπάντησηΔιαγραφήkai diavaza louki louk & asterix exw polla tefxoi
ΑπάντησηΔιαγραφή